Spadag med pedikyr, fransar & manikyr

Livet kan kännas stressigt ibland. Jobb, barn och relationer. Samtidigt ska det tvättas och dammsugas och hunden måste komma ut. Det är så otroligt viktigt att varva ner ibland. Att unna dig en spadag med pedikyr, manikyr och massage är fantastiskt för välbefinnandet.

Trötta fötter

Våra stackars fötter får verkligen stå ut med en hel del. Tighta skor, strumpbyxor, stå, gå och springa. Det är lätt att du känner dig alldeles matt i fötterna. När du äntligen bestämt dig för att gå på pedikyr, se till att lägga till en fotmassage också. Dina fötter kommer tacka dig.

Fotmassage

Många gånger ingår fot- och vadmassage i en pedikyr. Men dubbelkolla alltid. Finns det inte, så kan du lägga till det. Massage mjukar upp musklerna, ökar blodflödet och förbättrar syresättningen. Det är mycket möjligt att du efteråt inser att dina fötter aldrig känts så mjuka.

Pedikyr för hud och naglar

En pedikyr består av fotbad, borttagning av förhårdnader, fixa till naglarna och eventuellt massage. Det är viktigt att ta bort förhårdnader så att de inte blir till liktornar. Om det går så långt kan det göra riktigt ont. Mjuka fötter är glada fötter.

Färgglada fötter

Många gånger kan du välja till lite nagellack till tånaglarna. Inte minst på sommaren är det trevligt med lite färg. Korallfärg, turkost eller en mjuk nyans av orange känns uppiggande. Många gånger får du även behålla nagellacket.

Pedikyr & manikyr samtidigt

Många gånger kan du boka så att du får två olika behandlingar samtidigt. Är det inte möjligt i salongens bokningssystem så kan du alltid ringa och fråga. Det är ju tidssparande både för dig och salongen. Ett plus är ju att man känner sig lite som en prinsessa under tiden.

Mjuka händer

Manikyr kan skilja sig lite från pedikyr. Många gånger är det enbart fokus på naglarna. Så se till att välja en salong som också erbjuder handmassage. Paraffinbad hos (https://www.amytiz.se/fransar-bryn) är oerhört skönt för händerna. Det mjukar inte bara upp huden utan är även effektivt mot reumatism och trötta händer.

Vackra händer

Att känna sig fin och välvårdad handlar mer om välbefinnande än ytlighet. Det är ett tecken på att du tar hand om dig själv, och det mår själen bra av.

Trötta muskler

Det är inte bara fötterna som blir trötta. Spända nackmuskler är väldigt vanligt. Ibland sitter vi fel, kanske sjunker du ihop i en dålig hållning för fransar. Stress kan få oss att spänna käkarna, vilket i sin tur gör att ansiktsmusklerna blir spända.

Spända ansiktsmuskler

Precis som vi glömmer bort att unna oss en pedikyr, är det lätta att glömma massage för ansiktet. Har du problem med huvudvärk är det viktigt att kunna slappna av även där. Rygg och axlar är stora partier som vi märker av direkt, men missar du ansiktet så får du inte alls lika bra effekt.

Massage för hela kroppen

Det är alltså lika bra att boka in en helkroppsmassage. Har du extra mycket spänningar någonstans i kroppen kan du berätta det för din massageterapeut. Då behandlar hen det ömmande området lite extra.