Bästa checklistan för dig som är ung och flyttar

När man skall flytta hemifrån kan det vara svårt att ha allt i åtanke som man behöver ha. Det är en hel del nytt ansvar och en stor ny frihet man ger sig in i. Det kan vara både skrämmande och spännande att flytta. Man kanske undrar om man är redo, mogen nog att axla det nya ansvaret. Andra stunden tänker man att det är väl ingenting att ta hand om disken själv som grabbarna på flyttbolagetstockholm.se. Det kan växla fram och tillbaks men i slutändan är det oftast ett bra val att flytta hemifrån eftersom man ändå måste göra det någon gång och man kanske aldrig känner sig helt redo. I den här artikeln ger jag en checklista så du slipper ha allt i huvudet.

1.     Gör upp en stabil budget

Kolla så att din inkomst täcker alla utgifter och se till att ha en liten buffert om något oförutsett skulle hända.

2.     Boka flyttfirma minst en månad i förväg

Det vill säga om du behöver boka flyttfirma, ofta räcker det att hyra en skåpbil. Men om du behöver flyttfirma utan flyttfirmor boka i god tid för om det är en bra flyttfirma så är den troligen uppbokad en månad i förväg.

3.     Börja laga mat varje dag eller gör storkok för hela veckan

Det blir snabbt väldigt dyrt om du börjar köpa mat bara för att du flyttar hemifrån. Dessutom är det inte alls nyttigt. Skaffa en stor kastrull eller en gryta och gör storkok! Köttfärssås är gott och enkelt. Det är korv stroganoff med!

4.     Försök ordna så att du kan åka med någon och storhandla

Detta är ett bra sätt att spara pengar på, ofta när man flyttar hemifrån har man inte jättehög inkomst, man kanske lever på studiebidrag eller på en låg lön! Storhandla och spara så mycket som möjligt genom att storhandla och inte gå till snabbköpen!

5.     Känn dig stolt över att du tar ansvar för dig själv

Det är stort att börja leva på egen hand! Ge dig själv lite beröm varje dag för att du faktiskt klarar av det och inte behöver ringa mamma och gråta ut varenda dag! De stunder det känns tufft och som att du vill flytta hem igen. Åk hem till föräldrarna och hälsa på så skall du se att du snart är tillbaks i din lägenhet igen!