Renovera huset så att alla barn får ett eget rum 

Det är härligt att ha ett eget rum. Men om huset har mindre antal rum än familjemedlemmar kan det bli svårt. Ni kan renovera villan på flera olika sätt för att alla barnen ska få ett eget rum. 

Eget rum 

Barn behöver få ha en egen plats. Även om syskonen kommer bra överens är det skönt för dem att ha ett eget rum. För tonåringar är det jätteviktigt. Eget rum ger en möjlighet att skapa sitt första “hem” på låtsas. De får utveckla en egen inredningsstil och måste även städa och hålla ordning. Förutom att det också blir mer lugn och ro i familjen om alla har ett eget rum. Är huset för litet är det smart att renovera eller bygga ut med https://badrumsrenoveringmalmö.nu. 

Källaren 

Många gånger är det absolut enklaste och billigaste att renovera källaren om ni har ett hus med gillestuga. Många hus byggda på 70- och 80-talet har en gillestuga som kan fixas till. Då kan ni behöva anlita en elektriker för att dra nya elledningar. Det är också klokt att se hur rumsindelningen är. Är det ett större rum kan ni dela av rummet och få två eller tre rum, beroende på behov. Det är också viktigt att försäkra er om att det inte finns några vatten- eller mögelskador som ni inte upptäckt. Sätt upp en vägg eller tapetsera de befintliga rummen, så har ni på ett snabbt och billigt sätt fått mer utrymme. Källaren passar tonåringar. Mindre barn behöver vara närmare sina föräldrar. Har ni mycket plats kan källaren bli ett bra biorum. 

Sätt upp en vägg 

Ett annat sätt att skapa mer rum är helt enkelt genom att sätta upp en vägg i ett större rum. Det viktiga för barn och tonåringar är sällan rummets storlek, utan att ha en egen vrå. Det är skönt för barnen att det finns en riktig vägg mellan dem och syskonet. Så att de verkligen kan få vara ifred, göra läxorna i lugn och ro och leka med sina kompisar på egen hand. Ni kan sätta upp väggen på egen hand, men eftersom ni ska leva i byggkaoset kan det vara klokare att anlita en snickare. Då går det mycket snabbare och blir garanterat rätt gjort redan från början. Ni gör naturligtvis ROT-avdrag så att det inte blir så dyrt. 

Bygga ut 

Är huset alldeles för litet kan ni behöva bygga ut. Då behöver ni ansöka om bygglov. Var noggrann med att följa alla regler. Om ni ska bygga ut är det bäst att anlita en byggfirma. Vid en utbyggnad handlar det om att ta ner befintlig yttervägg och bygga nya ytterväggar. Det är ett större arbete som både kräver kunskap och tid.